Vill du bli florist?

Vad är det första du tänker på när du tänker på florister?

En florist omges av blommor och växter och arbetar varje dag med färgstarka växter och vackra blommor. Deras jobb är att skapa arrangemang för bröllop, fester och andra evenemang. Om du är intresserad av att starta ett företag som florist, vad behöver du veta för att komma igång? Jag frågade en florist i Mörrums som gav mig en del råd som jag tänker att jag tar upp i detta inlägg.

Det finns många floristskolor där ute som ger kurser i blomsterdesign Se till att välja en som baseras på dina personliga intressen.

Gör din research innan du väljer din floristskola – se till att den har ett eget växthus så att eleverna kan lära sig hur man tar hand om blommorna. Häng med och var intresserad, det är konkurrens om bra praktikplatser och sittande kråka får inget medan flygande får allt. Florister arbetar vanligtvis inte bara med blommor. De kan erbjuda floristtjänster, evenemangsplanering och blomsterarrangemang.

Blomsterdesigners är florister som har lärt sig att vara kreativa i sin design. Det finns också floristleverantörer som förser florister med alla slags blommor, vaser, behållare etc. för att göra vackra buketter.

Om du inte är säker på vilken typ av florist du vill bli kan du tänka på dessa saker. Du kan till och med prova om du har ett växthus till ditt förfogande – starta ditt eget företag som florist inom kort ifall du har talang! Om du fortfarande inte har kommit fram till vilken väg du ska välja efter att ha provat på floristyrket ett tag, är det egentligen inget fel att försöka alla!

Florister behöver blomsterförnödenheter. Till dessa hör bl.a. saxar för florister, skumplast för florister, trådar för florister osv. Floristleverantörer erbjuder florister olika typer av blommor som rosor, liljor och prästkragar.